Європейська шлюбна статистика. На якому місці українки (інфографіка)

Європейська шлюбна статистика. На якому місці українки (інфографіка)

За даними статистики, популяція європейських країн зростає з 1975 року. За цей період вона збільшилася на 60 мільйонів осіб. Крім того, спостерігається нерівномірність у розподілі населення між країнами.

Найбільш заселеними державами ЄС є Німеччина (82,8 млн осіб), Франція (67 млн), Велика Британія (65,8 млн) та Італія (60,5 млн). Вони разом нараховують 54% населення Європи (276,2 млн осіб).

Серед трьох найменш заселених країн (Люксембург, Кіпр, Мальта) проживає всього 1,8 млн жителів, що становить 0,3% від загального числа населення ЄС. Слід зазначити, що з 2022 року популяція європейського континенту поповнилася близько 6,5 мільйонами українців, які були змушені залишити свою країну через війну.

Оприлюднена статистика показує, в якій країні жінки шлюб заручуються найраніше. Виявилося, що найраніше шлюб укладають українки (24,9 років). На другому і третьому місці знаходяться жінки з Білорусі (25,1 року) та Туреччини (25,2 року). Натомість найпізніше шлюб укладають шведки (34,8 року), а також іспанки (34,7 року) та норвежки (34,1 року).

Варто зазначити, що повнолітні українці тепер можуть брати участь у бета-тесті відеошлюбу в Дії. Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. За його словами, система запропонує доступні дати для церемонії по відеозв'язку, проте не раніше, ніж за п'ять днів до запланованої дати. Свідоцтво про реєстрацію шлюбу буде доступне в Дії, а фізичний документ пара зможе отримати з доставкою Укрпоштою.

Читайте також: