Європейська шлюбна статистика. На якому місці українки (інфографіка)

Статистика одружень українок у Європі
Статистика одружень українок у Європі

Популяція європейських країн зросла на 60 млн з 1975 року

За статистикою до повномасштабного вторгнення, з 1975 року популяція європейських країн зросла на 60 млн. Також в було відзначено, що кількість мешканців в деяких країнах є нерівномірною.

В чотирьох найбільш густонаселених державах ЄС - Німеччині, Франції, Великій Британії та Італії - проживають 54% населення ЄС, що становить 276,2 млн осіб. У цих країнах загальна кількість мешканців складає 82,8 млн, 67 млн, 65,8 млн та 60,5 млн відповідно.

Натомість, у трьох найменш населених країнах - Люксембурзі, Кіпрі та Мальті - проживають всього 1,8 млн мешканців, що становить 0,3% населення ЄС. Варто зазначити, що з 2022 року мешканців європейського континенту поповнили більш як 6,5 мільйонів українців, які залишили свою країну через війну.

Україна - країна, де жінки найраніше виходять заміж

Публікується статистика, яка вивчає, в якій країні жінки найраніше виходять заміж. Виявилося, що це саме Україна з віком 24,9 року. Крім українок, саме рано виходять заміж жінки з Білорусі (25,1 року) та Туреччини (25,2 року). Натомість, найдовше чекають на одруження шведки (34,8 року), іспанки (34,7 року) та норвежки (34,1 року).

До речі, повнолітні українці тепер можуть взяти участь у бета-тесті шлюбу по відеозв'язку в Діях. Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. Система запропонує вільні дати для церемонії по відеозв'язку, проте не раніше ніж за п'ять днів до дати. Свідоцтво про реєстрацію шлюбу з'явиться в Діях, а фізичний документ пара зможе замовити з доставкою Укрпоштою.

Читайте також