Євросоюз виконає зобов'язання щодо повернення миру в Україну - Мішель

Мішель говорить про зобов'язання Євросоюзу
Мішель говорить про зобов'язання Євросоюзу

Президент Європейської Ради закликав ЕС підтримати Україну у війні з Росією

Президент Європейської Ради Шарль Мішель заявив, що війна Росії на сході України загрожує кожному європейцю. Він заявив, що Європейський Союз виконає свої зобов'язання стосовно створення миру на Україні. Він також засудив дії Росії як порушення міжнародного права.

"Ця війна є прямою загрозою для народу України та для кожного з нас. Європейський Союз підтримав Україну, і буде продовжувати підтримувати Україну так довго, як це буде необхідним. Ми виконаємо нашу обіцянку свободи й солідарності. Ми зобов'язалися досягти справедливого та тривалого миру, як це прописано у Статуті ООН," - сказав Мішель.

Шарль Мішель також зазначив, що Європейський Союз захищає універсальне міжнародне право у всьому світі. Він порівняв ситуацію з Росією з діями Ірану на Близькому Сході, вказавши на загрозу, яку вони становлять для світу і підтримку терористичних груп.

Президент Євроради також закликав Китай вплинути на Росію та дотримуватися міжнародного права. Він наголосив на необхідності розширення шляхів постачання та зменшення ризиків.

Читайте також