ФБР розслідує погрози на адресу суддів, що зняли з президентських виборів Трампа

Федеральне бюро розслідувань (ФБР) досліджує загрози, які надійшли на адресу суддів Верховного суду, що проголосували за виключення Дональда Трампа з президентських виборів 2024 року у Колорадо. Про це повідомляє CNN.

Офіцер ФБР Віккі Мігоя підтвердила, що бюро контролює ситуацію і співпрацює з місцевими правоохоронними органами.

За інформацією CNN, представник судової системи у Колорадо утримався від коментарів щодо заяв про загрози суддям. Повідомлення, залишене у поліцейському управлінні Денвера, не одразу отримало відповідь у понеділок у другій половині дня. Представник патрульної поліції Колорадо, Гері Катлер, заявив, що будь-які погрози суддям будуть розглянуті місцевими владними органами.

Помічники ФБР разом із місцевими органами безпеки і дослідницькими групами відслідковують інформацію, що з'являється на екстремістських форумах в Інтернеті, для виявлення будь-яких загроз для державних службовців.

Організація передала правоохоронцям аналіз онлайн-розмов. Згідно з документом, імена суддів, які проголосували за виключення Трампа з виборів, часто згадувалися у загрозливих повідомленнях на форумах з закликами розкрити персональні дані.

Хоча конкретних загроз для суддів не виявлено, документ підкреслює, що може існувати ризик насильства або незаконних дій від окремих осіб чи невеликих груп у відповідь на рішення суду.

Один з користувачів ультраправого веб-сайту написав: "Усіх пограбованих щурів треба повісити", очевидно, маючи на увазі суддів штату Колорадо.

Такі повідомлення повторюють модель попередньої активності, що спостерігалася після звинувачень Трампа: заклики до громадянської війни і насильства, але не конкретні плани дій у відповідь на ці загрози.

Федеральні правоохоронці попереджають про можливість перетворення онлайн-риторики на реальне насильство, як це трапилося під час повстання в Капітолії в січні 2021 року.

Звіт Сенату, опублікований в червні 2023 року, зазначає, що перед повстанням організатори планували напад у соцмережах, але ФБР та Департамент внутрішньої безпеки не змогли запобігти загрозі.

Раніше повідомлялося, що Трамп закликав Верховний суд відхилити запити про його притягнення до кримінальної відповідальності за спробу скасувати свою поразку на виборах 2020 року.