Фіцо звинуватив українські війська в «нацизмі» та «фашизмі»

Українські війська в бою
Українські війська в бою

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що в Україні діють "нацистські та фашистські" війська, натомість світова спільнота "мовчки мириться" з цим. Про це політик заявив під час вшанування пам'яті жертв Голокосту та расового насильства, пише Tasr.

Ми всі говоримо про фашизм, нацизм, і при цьому мовчки миримося з тим, що по Україні ходять підрозділи, які мають дуже чіткий ярлик, який пов'язаний з рухами, які ми сьогодні вважаємо небезпечними й забороненими", - каже він.

За словами прем'єра, світ сповнений "неправди та брехні", оскільки з одного боку говорять про скоєні злочини, а з іншого - з часом здійснюються неймовірні компроміси, які ображають жертв Голокосту та расового насильства.

Міжнародна спільнота має визнати, що не можна допустити, щоб в Україні воювали війська, які використовують нацистські ярлики, які часто так себе поводять", - додав Фіцо.

Словацький прем'єр звинуватив Україну в нацизмі

Нагадаємо, Фіцо заявляв, що війна Росії почалася "з розгулу українських неонацистів". За його словами, військове вторгнення в Україну з боку РФ також полягає в тому, щоб "ввести Росію в оману, що НАТО не розширюватиметься далі на схід". Також словацький прем'єр схарактеризував можливе членство України в НАТО як хорошу основу "до початку Третьої світової війни".

Потрібні мирні переговори з РФ

До слова, міністр оборони Словаччини вважає, що Україні потрібні мирні переговори з РФ. За його словами, зараз ситуація на фронті заморожена. Враховуючи нинішній стан військового конфлікту, потрібно починати говорити про мирні переговори. До цього мають бути залучені лідери Євросоюзу та США.

Читайте також