Фільми жахів 2023: найкращі цікаві жахливості 2023 року

У 2023 році, попри страйки в Голлівуді та кризу у світі, вийшло чимало цікавих картин. Серед них у найрізноманітніших жанрах. Наприклад, фільми жахів 2023 можуть точно увійти в колекцію найулюбленіших фільмів.

2023 жахи

Якщо говорити про 2023 жах, а в 2023 фільми жахів виходили із завидною регулярністю. Тому найкращі жахи 2023 можуть увійти до безлічі ТОПів. При цьому найкращі фільми жахів 2023 можуть поєднувати в собі одразу кілька жанрів. Тому вони й цікаві жахливості з нетривіальним сюжетом. Чи найкращі вони для всіх глядачів, це твердження є досить спірним.

У шкірі моєї матері

У 2023 році на екрани вийшов фільм "У шкірі моєї матері", виробництва Філіппін та Сінгапуру. Попри досить низькі рейтинги, фільм все ж таки знайшов свого глядача.

У центрі сюжету досить непрості події, що відбувалися під час окупації Японії. Сталося це у далекі часи Другої світової війни. У центрі сюжету крадіжка, яку здійснив один сім'янин. Він незабаром іде з дому, а сім'я так і залишається на нього чекати. Згодом саме матері стає дедалі гірше, а тим часом донька зустрічає у лісі міфічне створення. Вона дарує ліки від хвороб дівчинці, щоб та дала матері. Проте вона не знає, що це пастка.

"У шкірі моєї матері" відрізняється неймовірною картинкою. Якщо говорити про жанр, то це фолк-хорор. У ньому, звичайно, теж є елементи жахів, але не так багато. Загалом фільм вийшов цікавим.

Ніхто тебе не врятує

2023 року вийшла ще одна досить цікава робота. Мова про фільм "No One Will Save You". Випустила картину у жанрі жахи та фантастика США. Відгуки про фільм, як і оцінки кінокритиків, у картини досить змішані. Одним фільм здався досить цікавим, а іншим місцями надто заплутаним.

2023 жахи

У центрі сюжету дівчина, яка важко переживає втрату двох близьких людей. У її місті, маленькому та сирому, мало що відбувається, і при цьому її встигають ненавидіти.

Якось дівчина зазнає нападу інопланетян. Їй доводиться боротися, і вона вбиває чужинця. Загалом фільм поєднує у собі хорор і фантастику, а ще має для цього жанру незвичайний сюжет.

Безкрайній басейн

Ще один фільм у жанрі жахів вийшов у 2023 році. До його створення приєдналися продюсери з Канади, Хорватії та Угорщини. Фільм вмістив у собі відразу кілька жанрів. Водночас трилер, драма та фантастика, а ще кримінал. Картина Infinity Pool отримала змішані відгуки від критиків, але загалом дуже сподобалася глядачеві.

У центрі сюжету відпочиваючі одного елітного курорту. Письменник, який давно не може написати нічого путнього, привозить на курорт дружину. Так він намагається вдихнути нове життя і у відносини, і творчість.

Спочатку подружжя добре відпочиває, поки одного вечора головний герой не напивається, і не збиває випадкового чоловіка на дорозі. При цьому в країні, де відпочиває подружжя, будь-які злочини караються смертю. Втім, є вихід. Можна виростити двійника та відправити його на смерть. Звісно, це можна зробити за великі гроші.

Екзорцист Ватикану

2023 року на екрани вийшла картина, знята іспанцями. Втім, у виробництві брали участь і сценаристи із США. Вже судячи з назви, зрозуміло, що справа стосується екзорцизму. Головний герой саме цим займається. Він вирушає до Іспанії і там йому доведеться провести відомий усім любителям жанру жахів ритуал. Цього разу нечисть засіла в тілі дитини, що суттєво ускладнює процес.

фільми жахів 2023

У центрі сюжету є правдива історія. Вона також відбувалася в Італії, і там також брав участь якийсь служитель церкви. У реальному житті він навіть став почесним екзорцистом, а на його рахунку було понад 50 тис. обрядів, які він встиг провести за своє життя.

Граф

Чилі випустила досить цікавий фільм жахів, а він вийшов у середині 2023 року. Окрім жахів, в основних жанрах також записані фентезі та комедія. Попри не дуже високий бюджет картини, вона сподобалася глядачам із усього світу.

У центрі сюжету вампір, який живе у середньовічній Європі. Він досить добре влаштувався, і прикрившись війною, завжди має де поживитись свіжою кров'ю.

Головний герой мешкає кілька життів, змінює імена і ні в чому не відмовляє. Коли йому виповнюється 250 років, він оселяється на фермі. У нього навіть є дружина та дворецький. Вперше він замислюється над смертю.

Попри простоту сюжету, фільм зачіпає багато важливих тем. У ньому є і драма, і трагедія.

Крик-6

2023 року на екрани вийшла вже 6 частина популярної картини. У світі складно знайти людину, яка ніколи не бачила бодай однієї частини “крику”. 2023 року вийшла чергова частина, яка також стала ще й детективом. Адже нова частина, а отже, є і вбивця.

фільми жахів 2023

Що можна побачити в цій частині: після подій попереднього фільму Сем, Тара, Чед та Мінді переїхали до Нью-Йорка і намагаються розпочати нове життя. Їм просто це необхідно, щоби остаточно не зійти сума. При цьому в тому ж місті виявляється маніяк. Ім'я йому Примарне обличчя. За традицією, він починає вбивати і робити це у звичній для всіх манері.

Перезапуск картини виявився досить вдалим, що підтверджує частину, яка вийшла 2023 року. Вона зібрала достатньо коштів у кінопрокаті. Ймовірно, він точно матиме нові продовження.

Повстання зловісних мерців

Ірландія спільно з Новою Зеландією вийшов у 2023 році та приємно здивував любителів жанру. У цілому нині картину оцінив і глядач, і навіть критики. У центрі сюжету вагітна Бет, яка вирушає у подорож, щоби розповісти сестрі приємну новину. Сестра сама виховує 3 дітей.

У цей час також відбувається землетрус, через що з-під землі виходить щось зловісне та дуже страшне. Саме ця сила вселяється в сестру головної героїні та починає свою криваву ходу. Головна ж героїня тепер має захистити дітей власної сестри та своєї ще ненародженої дитини.

Зловісні мерці повернулися досить голосно і у фільмі з'явилося більше крові. Так багато крові, як тільки можливе у фільмі такого жанру. У фільмі було багато драми, майже стільки ж як і крові.

Ренфілд

Ця комедія, а ще жах і драма вийшла 2023 року. Над її створенням працювали продюсери із США. Фільм оцінили як критики, так і глядачі. Втім, багато хто називав картину досить посередньою.

У центрі сюжету є помічник Дракули. Він веде свою службу понад 100 років. При цьому ця служба надається складно, дуже складно. Головний герой повинен знаходити жертв та приносить їх господареві. Разом із Дракулою Ренфільду доводиться переїжджати, втрачаючи залишки свого жалюгідного життя.

фільми жахів 2023

"Ренфілд" вийшов милою історією про співзалежні відносини в парі. Навіть якщо ця пара — Дракула та його прислужник. У головних ролях - Ніколас Холт та Ніколас Кейдж.

Конкретний вбивця

Якщо розглядати жахливості 2023 року, то потрібно виділити ще одну роботу. Йдеться про "Totally Killer". Загалом ця така класична та страшна історія. Вона виділяється на тлі інших картин такого ж жанру, адже це проста та зрозуміла всім класика.

Події у фільмі розгортаються у 1987 році. Несподівано в невеликому місті хтось вбиває 3 дівчат. Маніяк у масці на цьому не збирається зупинятися. Донька головної героїні, яку вбили, вирушає машиною часу в минуле, щоб виправити ситуацію.