Financial Times: Росія готує диверсії по всій Європі

Росія планує диверсії по Європі, попереджають спецслужби

Європейські спецслужби попередили уряди своїх країн про плани Росії здійснювати диверсії на всьому континенті, зокрема вибухи та підпали. Це інформація, отримана Financial Times від представників спецслужб.

Росія вже розпочала здійснювати вибухи, підпали та пошкодження інфраструктури на європейських територіях, і кількість таких випадків може збільшитись. При цьому режим Путіна не зважає на можливі жертви серед цивільного населення, повідомляють розвідники.

«У Великій Британії підпалили склад з гуманітарною допомогою для України, у Швеції сталася низка залізничних аварій, у Чехії намагались пошкодити залізничну сигналізацію, в Естонії стався напад на автомобіль міністра внутрішніх справ, у Німеччині запобігли нападу на військові та логістичні об'єкти», - пише видання.

У квітні посол Німеччини заявив, що ризики диверсій на Європейському континенті, підтримуваних іншими державами, зросли.

Високопоставлений представник європейського уряду повідомив, що НАТО передає інформацію про «чіткі й переконливі російські зловживання», які є складними та масштабними. З його словах, тепер настав час збільшити обізнаність і зосередитись на загрозі російського насильства для Європи.

Нагадаємо, раніше в медіа з'явилися відомості про те, як російські шпигуни-нелегали сприяли російській розвідці в організації серії вибухів та отруєнь в Європі.

Німецькі спецслужби також попереджають про загрозу з боку Росії, прогнозуючи, що від 2026 року країна може напасти на країни-члени НАТО.

Дії російських шпигунів на території Великої Британії також викликають занепокоєння в британському уряді.