Фінляндія хоче відгородитися від росії величезною стіною

Фінляндія вирішила убезпечити себе від російської агресії наперед. На кордоні влада вирішила встановити велику огорожу. Деякі аналітики іронізують щодо такої стіни, називаючи її «лінією Маннергейма».

Рішення було ухвалено після агресивних дій росії на території України.

Уряд Фінляндії планує встановити стіну заради безпеки свого населення, і щоб ніхто не зміг подолати кордони на військовій техніці.

Фінський полковник Марко Турунен заявив, що оцінка необхідності подібної установки проводиться поки що на паперовому етапі. Проте вже розпочато процедуру підготовчого аналізу. Остаточно прийматиме рішення буде керівництво країни.

«Це важливе рішення – розпочати будівництво огорож на східному кордоні або на ключових ділянках, щоб покрити ними більшу частину кордону. Це для нас масштабна зміна, тому вона вимагає ухвалення рішень на найвищому рівні», – заявив Марко Турунен.

Загородження планують зробити у зонах підвищеного ризику. Загальна протяжність кордону Фінляндії з росією становить 1340 кілометрів, і на сьогоднішній день їх розділяє лише огорожа з колючого дроту.