Фінляндія може відібрати головну арену Гельсінкі у російських бізнесменів

Міська рада столиці Фінляндії планує викупити спортивно-концертну арену Helsinki Hall, яка належить російським бізнесменам Геннадію Тимченко та Роману Ротенбергу. Це рішення було ухвалено через те, що арена стоїть порожньою з початку російського вторгнення в Україну, а її власники перебувають під санкціями ЄС та США. Якщо власники арени не погодяться на продаж, то влада міста запустить процес її експропріації. Після того, як арена буде відновлена, вона буде продана новим власникам. Приватні особи протягом року намагалися викупити арену безуспішно, тому міська влада вирішила взяти цю ініціативу на себе.», - повідомляє Yle.

За даними Yle, проблема полягає не в самій арені, а в акціях її власників, які знаходяться під санкціями. Ці санкції ускладнюють використання арени для проведення різних заходів. Однак, спортивна арена зможе бути використана після її відновлення та продажу.

Закриття кордонів

У зв'язку зі стрімким приростом мігрантів, які намагаються перетнути кордони Фінляндії з Близького Сходу, уряд Фінляндії повністю закрив свої кордони з Росією. Заявила, що російська влада спеціально заохочує мігрантів їхати до Фінляндії, щоб дестабілізувати країну.