Фінляндія знімає деякі обмеження для в’їзду іноземних громадян

Прем'єр-міністр Фінляндії Санна Марін пообіцяла зняти всі обмеження, що діють у країні, які стосуються COVID-19, протягом лютого 2022 року.

Про це голова фінського уряду повідомила на заході, організованому Асоціацією головних редакторів ЗМІ.

Частину «антиковідних» обмежень скасовано вже з 1 лютого. Зокрема, всім ресторанам у Фінляндії тепер дозволено працювати до 21:00 (раніше було обмежено до 18:00).

Алкоголь можна продавати до 20:00 (раніше – до 17:00). При цьому бари та питні заклади, як і раніше, закриватимуться о 18:00 та припинятимуть продаж алкоголю о 17:00.

Також фінський уряд закликав регіональну та місцеву владу відмовитися з 1 лютого від закриття приміщень та заходів з низьким рівнем ризику зараження COVID-19, включаючи театри та спортивні зали.

Знайти роботу за кордоном допоможуть на сайті layboard.com

Щодо обмежувальних заходів на кордонах країни з 31 січня Фінляндія скасувала прикордонний контроль з іншими країнами Шенгенської зони. При цьому обмеження на в'їзд на зовнішніх кордонах Фінляндії збережуться як мінімум до 14 лютого.

На сьогоднішній день до Фінляндії з України мають право в'їхати власники фінських паспортів та виду на проживання; особи, які пройшли вакцинацію визнаними ВООЗ вакцинами та ті, хто надасть негативний ПЛР-тест.