Флагман 2021 року: iPhone 13. Чи варто його купувати у 2023 році?

Флагман 2021 року: iPhone 13. Чи варто його купувати у 2023 році?
Флагман 2021 року: iPhone 13. Чи варто його купувати у 2023 році?

Вибір смартфона, особливо якщо йдеться про бюджетні пристрої, – це завжди рулетка. Технології сьогодні швидко розвиваються. Й може статися таке, що телефон, котрий вчора вважався справжнім дивом та тішив своїми характеристиками, раптом втрачає актуальність. А можливостей його процесора не вистачає навіть на найпростіші ігри. Аби вберегти себе від подібних неприємностей, намагайтесь менше економити. Треба, в першу чергу уважно дивитися на характеристики, та порівнювати їх з іншими смартфонами, що є у продажу.

Флагмани Apple минулих років: чи варті витрат

Корпорація Apple завжди випереджає конкурентів. А покупцям забезпечує регулярне оновлення операційної системи iOS впродовж, принаймні, п’яти – восьми років від дати випуску. Якщо, приміром, вас привабив флагман 2021/22 років – iPhone 13, тут стоїть актуальна на момент випуску iOS 15. Але ви матимете змогу оновити її до останньої наразі версії – iOS 16.2. Вона, до речі, сумісна навіть з iPhone 8, датою виходу котрого є 22 вересня 2017 року. Це щодо того, як Apple турбується про власних клієнтів.

 

Є ще одна перевага купівлі смартфонів Apple. Якщо людина придбала його в магазині авторизованого реселлера (а таких в Україні не дуже багато), то вона зможе:

 

  • купити iPhone в кредит за найвигіднішими відсотками, або взагалі на виплат без переплати;
  • безплатно ремонтувати гаджет протягом гарантійного періоду;
  • обміняти його на новий, сучасніший пристрій за програмою Trade-in, доплативши з власної кишені лише різницю у вартості;
  • отримувати кешбек у розмірі одного відсотку на наступні покупки.

 

Не варто забувати, що з плином часу вартість моделей попередніх років потроху зменшується. Отож, Apple дуже вболіває за свій імідж та репутацію, тому й пропонує сервіс найвищого ґатунку. Але й це не головне. Переважна більшість покупців, звісно ж, орієнтується на технічні характеристики.

Айфон 13: ключові “за” та “проти”

Всі переваги цієї лінійки вже давно описано у рекламних постах та численних оглядах на спеціалізованих ресурсах у мережі. Тому почнемо з недоліків:

 

  1. Базова модель не в змозі похвалитися великим дисплеєм. Його діагональ складає лише 6,1 дюйма. На фото він виглядає скромніше у порівнянні з іншими флагманськими смартфонами;
  2. Старий роз’єм для підзарядження Lightning. На iPad, приміром, вже використовується стандарт USB Type-C;
  3. Частота оновлення екрана становить 60 Гц;
  4. Об’єктиви основної камери на задній кришці доволі опуклі, тому треба обов’язково купувати чохол, аби класти телефон на стіл.

 

Дисплей дійсно не найбільший. Але завдяки новітнім технологіям (OLED, Super Retina XDR) навіть найменші дрібниці можна добре розгледіти. Попри роз’єм Lightning Айфон 13 підтримує технології швидкого заряджання без дротів. Камери ж, хоч і опуклі, але дійсно якісні. Купуючи саме цей пристрій, отримуєте справжню фотостудію в мініатюрі. Можна робити світлини та відео рівня профі.

 

uf6h5pSK2yvxGAiLrJ3Pts9fM3X93_Hw5q84j34jzNFsWKC3g_vxvyh_WqMn7HfWFIBAESIuiF5hzX9ZQgSPXG1-acqNE7ip9yhbywZ3prmrZrx8kxerxtsrjDeNTutoK0an-wagBy3yCwRvE7U-0Qq7VlINQXt1frTtu-m7Yp7otYsh9FmP6DLE_D3kXA

 

Окрема гордість – найновіший мікропроцесор А 15 Bionic, що застосовує алгоритми ШІ та машинного навчання. Ви зможете працювати з найвимогливішими додатками та запускати сучасні ігри з високими налаштуваннями графіки.