Флорида готується до найбільшої за сім років евакуації

Евакуація жителів Флориди перед стихією
Евакуація жителів Флориди перед стихією

Ураган "Мілтон" посилився до четвертої категорії

Ураган "Мілтон", який наближається до США, посилився до четвертої категорії, повідомляє Sky News. За даними Національного центру ураганів у Майамі, ураган рухався на схід через Мексиканську затоку зі швидкістю 150 миль на годину. Прогнозується, що ураган потрапить до району затоки Тампа, а потім пройде над Орландо.

Попередніше ураган "Хелен", який також був четвертою категорією, спричинив смерть понад 200 людей в південно-східних частинах США, зокрема в Флориді. Зазначається, що деякі райони, які вже постраждали від "Хелен", можуть втратити ще більше в результаті урагану "Мілтон", що спричинить значні збитки.

Директор департаменту з надзвичайних ситуацій Флориди Кевін Гатрі закликав мешканців готуватися до найбільшої евакуації з моменту урагану "Ірма" у 2017 році. Тоді понад 7 мільйонів людей покинули свої домівки перед ураганом, який забрав життя понад 130 осіб. Губернатор Флориди Рон ДеСантіс також попередив про можливі перебої з електропостачанням та небезпеку зсувів ґрунту.

Обов'язкова евакуація в Пінеллас

Округ Пінеллас, до якого належить місто Сент-Пітерсбург, оголосить обов'язкову евакуацію понад 500 тисяч людей у найнижчих районах. Там вже розпочали евакуацію лікарень та будинків для людей похилого віку та з обмеженими фізичними можливостями.

Зазначимо, що у початку січня Флориду накрили потужні торнадо, які призвели до руйнувань і загибелі людей. Торнадо зачепили кілька міст, спричинивши пошкодження будинків і ліній електропередач. Близько 100 тисяч осіб залишилися без світла, а загиблих стало мінімум чотири.

Читайте також