Фонд держмайна отримав в управління майно ексміністра Табачника

Фонд держмайна отримав майно Табачника та Швеця

Фонд держмайна України отримав у своє управління грошові активи та нерухомість колишнього міністра освіти України Дмитра Табачника. Голова ФДМУ Віталій Коваль повідомив про це в Telegram.

За словами Коваля, мова йде про майже 144 тисячі доларів, 5 земельних ділянок та елітний будинок у смт Козин, пів квартири в Києві, а також право на компенсацію грошових активів та право кредиторської вимоги. Все це майно буде реалізовано, а отримані кошти спрямуються до Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Також ФДМУ отримав майно колишнього проросійського священнослужителя Ростислава Швеця. Йдеться про квартиру в Сімферополі та автівки марок Mercedes, Toyota та Nissan.

Голова ФДМУ наголосив, що майно окупантів, колаборантів та ворогів України повинно працювати на користь країни.

Табачник – радник гауляйтера і мер Мелітополя

Раніше стало відомо, що Дмитро Табачник став радником гауляйтера Запорізької області Євгена Балицького та приєднався до партії "Єдина Росія".

Мер Мелітополя Іван Федоров повідомив, що Табачник спілкується з кураторами із ФСБ та повідомляє їм про помилки Балицького. Крім того, Табачник балотується в депутати від партії "Єдина Росія".

Арешт майна Табачника та реалізація активів Шелкова і Сальдо

Нагадаємо, що суд арештував майно Дмитра Табачника на суму понад 2 млн доларів за клопотанням СБУ.

Також ФДМУ виставив на продаж квартири Михайла Шелкова та Володимира Сальдо, які знаходяться в Одесі.

Кабінет міністрів передав майнові активи Артемія Лєбєдєва в управління ФДМУ. Серед активів є дві квартири у Києві, раніше належали проросійському діячу. ВАКС вилучив ці активи у представника країни-агресора.