Forbes Global розірвав угоду про продаж медіакомпанії мільярдеру, якого пов'язують з РФ

Акціонери Forbes Global вирішили скасувати угоду про продаж компанії групі інвесторів під керівництвом Остіна Рассела. Про це повідомила компанія за допомогою заяви, цитата з якої наведена у статті Bloomberg.

У заяві компанії сказано: «Це скасування не вплине на нашу щоденну діяльність або наші бізнес-плани. Ми продовжимо інвестувати, дивитися в майбутнє і рухатися вперед так, як і планували».

У травні 2023 року Рассел та гонконзька компанія Integrated Whale Media Investments (IWM) оголосили про остаточну угоду щодо придбання контрольного пакета акцій Forbes Global Media Holdings.

У жовтні журналісти The Washington Post отримали доступ до аудіо- та відеозаписів, на яких російський олігарх Магомед Мусаєв каже, що він «купив глобальний Forbes», а формально все оформлено на Рассела. Остін заперечував будь-які зв'язки з Росією.

Мусаєв є власником російського Forbes і позиціонує себе як венчурний інвестор, технологічний підприємець та людина, що займається імпакт-інвестиціями. У 2017 році він інвестував 20 мільйонів доларів у американську компанію Luminar, засновником якої є сам Рассел.

Нещодавно молодий бізнесмен уклав угоду про придбання медіахолдингу Forbes, хоча його компанія зазнає збитків протягом кількох років. Журналісти стверджують, що він зміг профінансувати угоду лише на 10 мільйонів доларів, а решту 646 мільйонів вкладають невідомі бенефіціари. Американські експерти вважають, що саме в цих коштах може бути російська в'язка, включаючи Мусаєва.