Forbes назвав найбільш високооплачуваного футболіста світу

Фото найвищеоплачуваного футболіста світу на Forbes
Фото найвищеоплачуваного футболіста світу на Forbes

Кріштіану Роналду став найбагатшим футболістом у світі

Нападник саудівського клубу "Аль-Насра" та збірної Португалії, Кріштіану Роналду, став найвищеоплачуваним футболістом у світі у сезоні 2024/25, повідомляє журнал Forbes.

За даними Forbes, доходи Роналду склали рекордні для футболу $285 млн. З них $220 млн він отримав від свого клубу, а ще $65 млн - з неспортивної діяльності.

Журнал також відзначає, що серед усіх спортсменів, за якими вони стежили з 1990 року, лише боксер Флойд Мейвезер заробив більше в один рік.

Друге місце в рейтингу зайняв форвард американського клубу "Інтер Маямі" і збірної Аргентини, Ліонель Мессі, з доходом у $135 млн. На третьому місці - нападник саудівського клубу "Аль-Хіляль" і збірної Бразилії, Неймар, чиї заробітки оцінили у $110 млн.

Згідно з оцінками Forbes, десять найвищеоплачуваних футболістів світу у сезоні 2024/25 зароблять $983 млн, з яких найбільшу частину отримають гравці з команд Саудівської Аравії.

Також варто відзначити, що на соціальних мережах підписалися понад 1 млрд акаунтів Кріштіану Роналду. У нього є облікові записи на шести платформах: Instagram (понад 639 млн), Facebook (понад 170,5 млн), Twitter (понад 113 млн), YouTube (понад 60,5 млн), Kuaishou (понад 9,3 млн) та Weibo (понад 7,5 млн).

Раніше Кріштіану Роналду встановив рекорд, зібравши 1 млн підписників на YouTube найшвидше за всю історію. Він досяг цієї міліонної позначки всього за 90 хвилин. На його каналі вже опубліковано 12 відео, присвячених футболу, харчуванню та освіті. Відзначимо, що всі відео досить короткі і більше нагадують тізери майбутніх шоу, які можливо з'являться на каналі.

Також стоїть відзначити, що Кріштіану Роналду встановив новий рекорд під час Євро-2024.

Читайте також