Франція спростила правила в'їзду для туристів

З 12 лютого для в'їзду до Франції не потрібно пред'являти негативний ПЛР-тест або антиген-тест.

Країна скасувала вимогу щодо надання негативного тесту на COVID-19 для вакцинованих мандрівників, зокрема з України.

Уряд Франції спростив санітарні вимоги для в'їзду іноземних громадян. З 12 лютого для в'їзду до Франції скасовується вимога пред'явлення негативного ПЛР- або антиген-тесту для всіх іноземців, які мають сертифікат повної вакцинації.

«Для тих, хто не вакцинований, зберігається вимога підтвердження нагальної мети поїздки та наявність негативного тесту», – йдеться у повідомленні консульського підрозділу.

Згідно з оновленими даними, Україна все ще перебуває в так званій «помаранчевій» зоні за рівнем захворюваності на COVID-19, проте тепер повністю вакцинованим українцям при перетині кордону Франції більше не потрібно надавати негативний ПЛР- або антиген-тест на коронавірус.

Для контролю на кордоні вимагають пред'явити лише документ, що підтверджує вакцинацію та заповнити заяву про відсутність симптомів COVID-19 та/або про відсутність контактів з особами, які захворіли на COVID-19.

Знайти роботу за кордоном допоможуть на сайті layboard.com

Цикл вакцинації вважається дійсним, якщо з останньої дози вакцини пройшло не більше 9 місяців. В іншому випадку потрібна бустерна доза вакцини Pfizer або Moderna.

Зазначені умови в'їзду застосовують як до дорослих, так і до дітей (вік від 12 років).