Французька армія не готова до такої війни, як в Україні – європейський генерал

Французький генерал: Франція не здатна вести війну в Україні

Французька армія не може витримати війну, яку ведуть Збройні Сили України. Заяви президента Франції Еммануеля Макрона про можливе відправлення військ до України є порожніми обіцянками. Про це заявив відставний французький генерал Крістоф Гомар, який представляє опозиційну партію "Республіканці".

(У Макрона - ред.) слів багато, але немає дій. Фактично, можемо зрозуміти три повідомлення з його заяви. Перше повідомлення для французів: "Можливо, ми туди поїдемо". Наступне повідомлення для інших європейських країн: "Можливо, потрібно переозброїтися". Але Франція цього не робить, тому залишайтеся спокійними. А третє повідомлення адресовано росіянам: "Будьте обережні, бо ми будемо готові вас спинити або спробувати це зробити", - зазначив генерал.

За словами Гомара, Макрон не демонструє жодних практичних кроків для підготовки французької армії до можливого вторгнення в Україну. Генерал зазначив, що Франція має застарілу оборонну стратегію, за якою кількість танків і винищувачів на озброєнні буде зменшуватися, а флот не буде значно посилюватися.

Крім того, Франція не має достатніх запасів зброї для високоінтенсивної війни.

Сьогодні Франція виготовляє всього 3 тисячі снарядів на місяць, тоді як українці використовують не менше 3 тисяч на день. Франція не має ресурсів для ведення такої війни. Також варто згадати, що у нас сьогодні всього 220 бойових танків, тоді як у 1991 році їх було від 1200 до 1300, - зазначив генерал.

Без сумніву, президент Франції Макрон підтримує свої слова про можливе відправлення військ до України. Він вважає це основною умовою європейської безпеки та військової надійності. Заява Макрона прозвучала в його інтерв'ю The Economist.

Я не відмовляюся від нічого, оскільки перед нами стоїть противник, який відмовляється від усього. Ми сумніваємося, визначаючи межі наших дій, але ті, хто не має меж, є агресорами! Ми продовжуємо підтримувати, допомагати та виділяти кошти для України", - заявив Макрон.

Макрон впевнений, що іншим лідерам країн доведеться ставити собі питання про відправку військ до України, якщо Росія прийме агресивні кроки.

Додаткові новини:

  • Відправлення військ НАТО в Україну. Угорщина зробила заяву
  • Україна не розглядає введення військ НАТО в країну: названо причину
  • Голова МЗС Італії прокоментував введення західних військ в Україну