Французький суд вилучив у Павла Дурова всі паспорти

Вилучені паспорти Павла Дурова - Фото
Вилучені паспорти Павла Дурова - Фото

Суд у Парижі забрав у засновника Telegram Павла Дурова всі його паспорти на період проведення слідства. Про це повідомила його адвокат Ірина Сидорова. Це означає, що Дуров не може покинути Францію ні повітряним, ні морським, ні залізничним транспортом. У разі спроби виїхати з країни його оголосять у розшук.

Прокуратура Франції підтвердила цю новину, сказавши, що «заборона на виїзд супроводжується вилученням усіх паспортів. Суддя призначив судовий нагляд, тому електронний браслет не використовується».

Нагадаємо, Дуров було звільнено з-під варти під заставу 5 мільйонів євро за рішенням французького суду.

Засновник Telegram підозрюється у співучасті у веденні онлайн-платформи, яка дозволяє користувачам здійснювати незаконні угоди, розміщувати зображення сексуального насильства над дітьми та торгувати наркотиками. Також його звинувачують у відмиванні грошей та відмові співпрацювати з судовими органами.

Крім того, Євросоюз розпочав розслідування щодо Telegram щодо можливого порушення закону ЄС про цифрові послуги. Месенджер не надав точні дані про кількість користувачів, як цього вимагає закон. Він повинен був передати ці дані у серпні, але заявив, що у нього менше 45 мільйонів активних користувачів на місяць у ЄС.

Читайте також