Френсіс Фукуяма переконаний, що Путін не перенесе поразки своєї армії, вважаючи себе «крутим хлопцем»

Видатний сучасний американський філософ, письменник, політолог та економіст японського походження Френсіс Фукуяма у своєму першому політичному романі «Кінець історії та остання людина», опублікованому в 1992 році, чітко окреслив концепцію «кінця історії».

У світі, на думку філософа, настане стан рівноваги, який виключить будь-які ідеологічні зіткнення та протистояння політичних систем. У свою чергу, цивілізація безумовно сприйматиме неминучість поширення ліберальної демократії.

У світлі останніх жахливих військових дій, розв'язаних в Україні російським режимом, Френсіс Фукуяма припустив, чим може закінчитися ця шалена агресія Путіна.

«Росія неминуче програє у цій війні, оскільки Путін приймав усі рішення, спираючись на далекі від реальності дані. Поразка Росії, швидше за все, буде раптовою і катастрофічною, ніж результат війни на знос. Настане момент, коли армію не вдасться підживлювати, але й відкликати її назад теж буде неможливо. Путін не перенесе поразки своєї армії. Він же «крутий хлопець». Як тільки він покаже свою некомпетентність та слабкість, йому більше нічого буде запропонувати», – впевнено заявив вчений.

Він також вважає, що конфлікт неможливо вирішити дипломатичним шляхом, оскільки ні Росія, ні Україна не готові до компромісів.