ФСБ затримала ще трьох підозрюваних у теракті в «Крокусі»: усі вихідці з Центральної Азії

Затримано ще трьох осіб у справі про теракт у "Крокус Сіті"

Російська ФСБ повідомила про затримання трьох осіб, які є підозрюваними у справі про теракт у "Крокус Сіті". Затримання проводилися у Москві, Єкатеринбурзі та Омську, і із них одна особа має громадянство Росії. Двоє підозрюваних вважаються тими, що переказували гроші на купівлю зброї та автомобілів, а третя особа займалася вербуванням та фінансуванням виконавців теракту.

У справі про теракт у "Крокус Сіті" підмосковного міста заарештовано 10 осіб, включаючи чотирьох ймовірних виконавців. Більшість підозрюваних є громадянами Таджикистану. Зазначається, що ймовірні виконавці постраждали тортур під час затримання та на допитах.

Відповідальність за теракт взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава". Цю версію підтверджують США та інші країни Заходу. Однак Володимир Путін на з'їзді Федерації незалежних профспілок заявив, що замовники теракту мали намір нашкодити єдності росіян.

22 березня у концертному залі "Крокус Сіті Хол" розпочалася стрілянина, причетні до якої були люди у військовій формі. Після цього зал загорівся. Раніше ФСБ затримала 10 осіб, включаючи ймовірних терористів з Таджикистану. Згодом Росія почала масово депортувати вихідців з Таджикистану.

Читайте також:

  • Теракт у Росії. Хто замовник та які будуть наслідки?
  • Теракт у "Крокусі": Росія офіційно звинуватила Україну
  • РФ має намір звернутися до міжнародних судів через "тероризм" України
  • Таджицький опозиціонер Мухіддін Кабірі: Наполягаю, усі без винятків таджики мають виїхати з Росії