Гарріс випередила Трампа у питанні довіри щодо економічної політики США - FT

Гарріс довірена в економічній політиці США
Гарріс довірена в економічній політиці США

Опитування від Financial Times показало, що Камала Гарріс більш довіряють у питаннях економічної політики США, ніж Дональду Трампу. Це перше опитування, яке показує перевагу кандидата від Демократичної партії щодо економіки протягом майже року.

За даними опитування, 42% виборців вірять, що Гарріс краще справиться з управлінням економікою США, ніж Трамп на його посту президента. Варто зауважити, що Гарріс обійшла Джо Байдена на 7 відсотків в питаннях економіки.

Незважаючи на ріст та зайнятість у США, Байдену було важко переконати виборців, що його економічна політика користується успіхом. Американці все ще найбільше занепокоєні інфляцією перед листопадовими виборами. З опитування видно, що тільки 19% виборців вважають, що вони живуть краще, ніж у 2021 році, коли Байден став президентом.

Також виявилося, що практично 60% опитаних вважають, що Гарріс повинна змінити економічну політику Байдена або внести серйозні зміни в його платформу.

Незадоволення економічними умовами у країні може бути прибутковим для Трампа. Тільки четверта частина зареєстрованих виборців оцінює економічну ситуацію як відмінну або хорошу, а 42% відповіли, що їм було б краще, якби Трамп знову став президентом. Тільки 33% вважають, що вони жили б краще за Гарріс на посаді президента.

Також виявилося, що Трамп має більшу довіру в питаннях торгівлі з Китаєм, ніж Гарріс.

Дональд Трамп виступає за протекціоністську торговельну політику з Пекіном і погрожує підвищенням тарифів на автомобілі та інший імпорт, якщо йому дадуть чотири роки в Білому домі.

Джерело: Економічна правда

Читайте також