Газету «Псковська губернія» оштрафували через відсутність маркування «іноземного агента»

У путінській росії швидко згасає більш-менш вільна преса. Репресії охоплюють дедалі більше видавництв, діячів культури та журналістики.

Видання «Псковська губернія» існує на пожертвування читачів.

З перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну санкційний тиск збільшився у рази. Російський режим почав «закручувати гайки» у своїй країні, припиняючи найменші спроби людей висловлювати свою думку.

Варто визнати, що газета «Псковська губернія» достовірно висвітлювала події, що відбуваються в світі, за що і була покарана владою заможних. Головного редактора Дениса Камялягіна за громадянську позицію, яка не відповідає режиму путіна, зарахували до іноземних агентів, а за всіма випусками «Псковської губернії» почали уважно стежити відповідні органи.

Днями Псковський міський суд оштрафував на 10 тисяч рублів Дениса Камялягіна через відсутність маркування «іноземного агента» у постах.

«Діло, що надійшло, налічувало 42 аркуші – скільки ж людино-часів на це було витрачено?», – ставить питання Камалягін.

Згідно з карткою адміністративної справи, журналіста визнали винним у порушенні порядку діяльності іноземного засобу масової інформації, який виконує функції «іноземного агента».