Де можна відпочити в Україні: взимку та влітку недорого

Складно знайти в Європі більш мальовниче місце, ніж українські Карпати чи одеське узбережжя. Зазвичай, коли мова заходить про тему відпочинку, тобто де відпочити в Україні, то перед мандрівником відкривається безліч можливостей. 

Знайти роботу за кордоном допоможуть на сайті layboard.com

Вибір, де відпочити в Україні, також залежить від уподобань, бюджету та активності відпочинку. Тобто Україна пропонує не тільки вибір, але й різноманіття. А ще питання, де відпочити на західній Україні або де в Україні відпочити на морі актуальне цілий рік.

де відпочити в Україні

При цьому вартість відпочинку також може здивувати та бути більш приємною, ніж в тій самій Європі. 

Сезони в Україні: як вони впливають на вибір місця для відпочинку 

Звісно, як і в будь-якій країні, сезонність відпочинку дуже важлива. Взимку краще обрати Карпати та Закарпаття, а вже влітку відправитись до Одеси. Проте й літом Карпати можуть здивувати своїми краєвидами, а зимові ярмарки Одеси нікого не залишать байдужими.

де в Україні можна відпочити влітку

Питання, де в Україні можна відпочити влітку, в першу чергу залежить від уподобань. Активна відпустка може бути й на озерах, лісах України, а ось культурний відпочинок, похід по музеях та популярним закладам краще планувати в великих містах:

  • Київ;

  • Одеса;

  • Львів.

Така сама ситуація з плануванням, де в Україні відпочити взимку. Не всі туристи шукають засніжені Карпати. Багатьом подобається й льодові арени в столиці. 

Найпопулярніші місця для туризму в Україні

Перше що приходить на думку, де краще відпочити на західній Україні взимку чи влітку, це звичні та давно відмові місця. Наприклад, столиця чи Закарпаття. 

де в Україні відпочити взимку

Проте в Україні є чимало заповідних місць та куточків, де наче природа не "бачила" людину. Саме такі туристичні місця найбільш популярні в останні роки серед туристів. Ще якихось років 10 тому, крім Одеси популярним був й Крим. Він відрізнявся особливими пляжами та теплими морськими течіями. Проте під час війни такий варант відсутній. 

Де в Україні відпочити влітку? 

Україна пропонує численні чудові місця для відпочинку недорого як влітку, так і взимку, і багато з них доступні для відпочинку за помірні ціни. 

де краще відпочити на західній Україні влітку

Літо пора мʼякого та приємного клімату, проте погода влітку в Україні може здивувати, часто бувають рясні дощі. 

Де краще відпочивати влітку:

  1. Карпати. Доступні види відпочинку: гірськолижний відпочинок, піші прогулянки, велосипедні маршрути та екотуризм. Найкращі туристичні місця Буковель, Яремче, Ворохта.

  2. Одеська область. Доступні види відпочинку: морське узбережжя, курортний відпочинок, культурні заходи. Обрати для відпочинку можна саму Одесу, та більш бюджетну Затоку. 

  3. Заповідники та національні парки. Доступні види відпочинку: екологічний відпочинок, піші походи, дикі природні місця. Де краще відпочити на західній Україні влітку: Кам'янківський природний заповідник.

Тобто туристу доведеться думати тільки, де відпочити в Одесі на вихідні, а в цьому випадку також доступно чимало вдалих місць. 

Де в Україні відпочити взимку? 

Холодна зима, яка не скрізь холодна та сніжна, також підходить для активного чи спокійного відпочинку. Наприклад, можна в будь-яку пору спонтанно спланувати, де відпочити в Одесі з дітьми чи відправитись на вікенд до Карпат. 

де краще відпочити на західній Україні взимку

Які локації вибрати взимку:

  1. Карпати. Доступні види відпочинку: гірськолижний відпочинок, катання на санчатах, гірські прогулянки. Також можна обрати популярні місця, як Буковель чи Драгобрат. Також доступні катання на лижах, санчатах та лижеролерах чи  зимові екскурсії. Для цього варто обрати такі місця: Славське, Трускавець.

  2. Закарпаття. Також популярним є гірськолижний відпочинок чи термальні курорти. Для цього варто відвідати Ужгород, Тячів чи Синевир.

  3. Одеська область (зимовий морський відпочинок). Доступні види відпочинку: спа-центри, новорічні святкування, прогулянки по місту.

Загалом кожне місто України має свою унікальну історію та автентичні місця. Вони відображають не тільки культуру країни, але й окремого регіону.