Генерал Бундесверу пояснив, чому Україні потрібна додаткова мобілізація

Генерал-майор Фройдінг: Україні потрібна додаткова мобілізація

Голова спеціального штабу допомоги Україні в Міноборони Німеччини, генерал-майор Крістіан Фройдінг вважає, що Україні не обійтися без додаткової мобілізації. Про це він заявив в інтерв'ю німецькому виданню RND.

Україні, безумовно, доведеться мобілізувати більше солдатів - просто через кількість втрат, наскільки ми бачимо. Але й через те, що війська, деякі з яких на фронті вже 24 місяці, потребують регенерації
, - сказав німецький генерал.

Фройдінг зазначив, що той, які тип і обсяг мобілізації будуть обговорюватися в Україні зараз, є політичним і соціальним процесом, в якому враховується демографічна ситуація в країні.

Військовий також вказав, що Україна повинна приділяти економічній спроможності стільки ж уваги, скільки і військовому потенціалу.

У відповідь на питання про кінець війни, Фройдінг сказав, що це станеться, коли Україна переможе.

Я налаштований оптимістично, тому що ми впевнені в тому, що можуть зробити українські Збройні сили, тому що ми впевнені в цінності нашої підтримки, тому що ми впевнені в єдності партнерів України, які мають наполегливість досягти цього, щоб прийти до результату, якого ми всі хочемо
, - зазначив він.

Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкти щодо продовження воєнного стану та загальної мобілізації. Зараз воєнний стан та мобілізація в Україні тривають до 14 лютого, але президент пропонує продовжити їх до 13 травня 2024 року.

Кабінет Міністрів України схвалив оновлену версію законопроєкту про мобілізацію, який передано до Верховної Ради. У законопроєкті пропонується надсилати повістки про виклик до територіальних центрів комплектування у електронному вигляді.

Прогнозується, що новий закон про мобілізацію буде ухвалений Верховною Радою не раніше березня, після кількох голосувань, внесення правок та підписання президентом.