Генерал НАТО оцінив стратегію України у війні з РФ

Генерал НАТО оцінив стратегію України
Генерал НАТО оцінив стратегію України

Крістофер Каволі: "Перебіг війни Росії проти України стає менш передбачуваним"

Генерал Крістофер Каволі розповів про своє сприйняття поточної ситуації в війні Росії проти України, підкресливши, що перебіг конфлікту стає все більш непередбачуваним.

18 липня Каволі виступив на дискусії в Аспенському інституті і поділився своїми думками.

У сучасних війнах ви або перемагаєте швидко, або на вас чекає довга робота, повна непередбачуваних поворотів. І це те, де ми зараз.

Каволі відзначив, що стратегія України є ефективною, оскільки за останні місяці українці зосередилися на захисті східних територій і не дозволили Росії використовувати Крим та південь України для нападу. Вони також зберегли доступ до Чорного моря та проявили силу.

Крістофер Каволі

Каволі також підкреслив важливість підтримки України з боку Європейського союзу та НАТО, зокрема у виробництві військової техніки. Він зазначив, що це може вимагати більше зусиль, ніж очікувалося два роки тому.

Генерал застеріг про довгострокові наслідки конфлікту, вказавши на "дуже велику проблему з Росією", з якою НАТО зіткнеться після закінчення війни. Росія буде дуже розлючена і вважатиме альянс своїм ворогом.

Каволі сказав, що у Сполучених Штатах недооцінюють реакцію країн ЄС на цей виклик:

Це не просто риторика, це справжня турбота про стабільність континенту та виживання своїх країн. Отже, це фундаментально і ми маємо визнати це і заохочувати.

Нагадаємо, Володимир Зеленський раніше заявив про свої плани закінчити війну до кінця 2024 року.

Читайте також