Генератори та електростанції: як вибрати вдалий для себе варіант?

Генератори та електростанції: як вибрати вдалий для себе варіант?
Генератори та електростанції: як вибрати вдалий для себе варіант?

Сьогодні, коли стабільність енергопостачання може бути під великим питанням, генератори стають важливою деталлю для забезпечення безперебійної роботи як у побуті, так і на виробництві. 

Вибір правильного генератора або додаткових пристроїв, як стабілізатори напруги чи теплові помпи, забезпечує оптимальну роботу електричних систем і гарантує комфорт. Достатньо подивитись каталог таких пристроїв на сайті https://genset.com.ua/ua/, щоб переконатись, який великий вибір вже є на сучасному ринку. Адже знайдуться якісні пристрої під різні потреби та запити. 

Як вибрати “свій” пристрій? 

Товари енергетичної галузі стали популярними, як ніколи раніше. І попри складні часи, вибір таких товарів за доступними цінами став простішим. Якщо говорити про бренди, що наразі пропонують різноманітні варіанти, то це Depco Power Generation (Китай), Himoinsa (Іспанія), Blitz Energy (Польща), TMG Power (Туреччина). Всі ці пристрої мають міжнародні сертифікати відповідності, що також важливо.

Пару слів варто сказати про те, де найчастіше використовують такі пристрої: 

  • промисловость;
  • сільське господарство;
  • сфера охорони здоров'я та освіти;
  • гірнична справа;
  • телекомунікації;
  • будівництво;
  • центри IT;
  • житлові будинки.

У кожного типа пристроїв є свої характеристики та особливості використання. 

Бензинові генератори

Бензинові генератори є одним із найпоширеніших типів генераторів, особливо для дому. Вони прості у використанні та мають відносно невеликі габарити, що дозволяє їх легко транспортувати. 

Основною перевагою бензинових генераторів є те, що вони можуть забезпечувати електрику безперервно впродовж 8-10 годин, що цілком достатньо для тимчасових відключень електроенергії.

Дизельні генератори

Дизельні генератори є чудовим варіантом для промислового використання або для великих домогосподарств, де важлива тривала автономність. Вони витривалі та надійні, що робить їх актуальними для застосування на виробництві. 

Дизельні генератори здатні працювати впродовж тривалого часу без перегрівання, що є великою перевагою у порівнянні з бензиновими аналогами.

Стабілізатори напруги

Стабілізатори напруги забезпечують захист електричних пристроїв від коливань напруги в мережі. Цей пристрій особливо важливий для місцевостей з нестабільним енергопостачанням, де можливі різкі стрибки напруги. 

Стабілізатори можуть запобігти пошкодженню “чутливих” приладів, як комп'ютери, телевізори, побутова техніка та інші електронні пристрої.