Генштаб інформує про напружену ситуацію на Покровському напрямку

Ситуація на Покровському напрямку спостерігається напруження
Ситуація на Покровському напрямку спостерігається напруження

Поточний стан на фронті

Генеральний штаб Збройних сил України повідомив, що станом на 19:00 годину, кількість бойових зіткнень з початку доби складає 55. Найнапруженіша ситуація залишається на Покровському напрямку, де сили оборони відбивають натиск противника.

На Харківщині були зафіксовані 10 російських авіаударів. Бомбардуваннями були пошкоджені райони населених пунктів Шестакове, Ветеринарне і Липці. На Харківському напрямку було зафіксовано невдалий штурм біля села Стариця. Українські військові активно нищать ворога, знищено 117 військовиків, втрачено два танки та інше військове обладнання.

На Куп'янському напрямку триває бій біля Невського. На Краматорському напрямку ворог сім разів намагався покращити своє положення, але всі атаки були відбиті.

На Покровському напрямку триває чотири з 17 боїв. Російські загарбники атакують біля населених пунктів Нетайлове та Сокіл. Загальні втрати ворога великі - 358 осіб, знищено танк, дві бронемашини, шість гармат і мінометів. Деякі військові техніки пошкоджено.

На інших напрямках обстановка залишається без змін. Збройні сили України провели успішну контрнаступальну операцію у Вовчанську на Харківщині і відбили кілька кварталів міста.

Плани російських загарбників

За повідомленнями, російські загарбники планують розтягнути лінію фронту, щоб виснажити командування ЗСУ та змусити кидати в бій нові резерви.

Читайте також:

  • Мер Білопілля Юрій Зарко: Йде масова евакуація. Людей розміщують у лікарнях Сум
  • Чому важливо утримати Вовчанськ? Пояснення ексзаступника начальника Генштабу
  • Ворог може спробувати зайти на Сумщину: прикордонники оцінили ситуацію

Читайте також