Генштаб оприлюднив оперативні дані на ранок 13 квітня

Злочинний акт агресії: російська авіація продовжує обстріли населених пунктів в Україні

Минулої доби в Україні відбулося 97 бойових зіткнень, під час яких російський ворог здійснив 2 ракетних та 91 авіаційний удар, а також 160 обстрілів з РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах. Про це повідомили у зведенні Генерального штабу Збройних Сил України на ранок 13 квітня 2024 року.

Російська авіація завдала удари по населених пунктах у чотирьох областях України: Сумській області, Харківській області, Донецькій області та Запорізькій області.

Під артилерійським вогнем опинилося більше 110 населених пунктів прифронтових областей, що межують з Росією. Удари прийшли по Чернігівській, Сумській, Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Дніпропетровській, Херсонській та Миколаївській областях.

Українські захисники продовжують активні дії, спрямовані на заподіяння шкоди живій силі та військовій техніці ворога, виснажують окупаційні війська Путіна.

За даними Генерального штабу ЗСУ, сили оборони України минулої доби завдали 12 ударів по скупченнях живої сили та військовій техніці російських загарбників, а також вразили 4 ворожі ЗРК. Сили протиповітряної оборони збили одну керовану авіаційну ракету Х-59.

Ракетні війська ЗСУ вразили один район зосередження особового складу армії РФ, а також 2 засоби протиповітряної оборони та 1 станцію РЕБ.

Раніше експерт назвав пріоритетний мету ворога на Донбасі - який населений пункт ворог намагається взяти під контроль.