Генштаб оприлюднив оперативні дані на ранок 27 квітня

Російські війська продовжують агресію проти України. За останню добу відбулося багато зіткнень на фронті. Найбільше атак було зафіксовано на Авдіївському та Новопавлівському напрямках. Ворог також намагався наступити на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Оріхівському напрямках, а також на лівому березі Дніпра на Херсонщині.

За даними Генерального штабу ЗСУ, минулої доби відбулося 94 бойових зіткнення. Ворожі сили здійснили 12 ракетних і 76 авіаційних ударів, а також здійснили 83 обстріли з РСЗВ по позиціях наших військ та житлових пунктах.

Також варто зазначити, що російські окупанти нічого вночі знову атакували Україну, використовуючи різні типи крилатих ракет.

Під ударами ворожої авіації опинились різні населені пункти в Сумській, Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Дніпропетровській та Херсонській областях. Зокрема, Суми, Харків, Донецька та Запоріжжя постраждали від російських ракетних ударів.

Українські сили оборони активно продовжують завдачати ворогові збитків в живій силі та техніці, виснажуючи окупаційну армію РФ. Зокрема, минулої доби авіація Сил оборони розгромила 14 районів зосередження противника.

Також підрозділами ракетних військ було нанесено удари по 2 районах зосередження особового складу, 1 станції радіолокації, 1 складу боєприпасів, 3 засобам протиповітряної оборони, 1 станції ремонту та 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Ситуація на фронті за напрямами:

Нагадаємо, раніше у Польщі заявили, що війна в Україні може закінчитися за п'ять хвилин.