Генштаб підтвердив атаку ГУР та СБУ по аеродрому в Морозівську та нафтобазах росіян

Атака ГУР та СБУ в Морозівському та нафтобазах
Атака ГУР та СБУ в Морозівському та нафтобазах

Генеральний штаб Збройних Сил України підтвердив удар по аеродрому "Морозівськ" у Ростовській області Росії в ніч проти 3 серпня.

Як повідомила прес-служба Генштабу, підтверджено попадання в склади з боєприпасами, включаючи керовані авіаційні бомби.

"Інформація про поразку засобів ППО та авіаційної техніки ворога уточнюється. Завдання було виконане силами та засобами Служби безпеки України та Головного управління розвідки Міністерства оборони України у взаємодії зі Збройними Силами України".

Крім того, Сили оборони атакували низку нафтобаз та об'єктів зберігання паливно-мастильних матеріалів російських окупантів у Білгородській, Курській та Ростовській областях. Також є інформація про потрапляння та подальше займання щонайменше двох резервуарів з нафтопродуктами.

Згідно з повідомленням, українські захисники продовжують підривати військово-економічний потенціал російської армії, щоб зупинити збройну агресію проти України.

Відомо, що під час удару були пошкоджені резервуари з авіаційним паливом, склади зберігання керованих авіаційних бомб, а також були знищені літаки СУ-30, СУ-34 і СУ-35. Спостереження супутників також підтвердили присутність літаків на аеродромі в момент атаки.

Місцеві жителі розповідають, що в районі аеродрому відбулись вибухи, а також публікують відео масштабної пожежі.

Читайте також