Генштаб знайшов можливості для відправки військових ЗСУ на відпочинок

Генеральний штаб Збройних сил України виявив можливість для почергової зміни бригад, які довгий час були в районах бойових дій. Про це повідомляє пресслужба Генштабу.

«Попри те, що російські окупанти продовжують тиснути на декількох напрямках, знайдені можливості для почергової відправки бригад на відпочинок. Водночас вживається комплекс заходів з метою посилення бригад, які продовжують виконувати бойові завдання на фронті», - зазначено в повідомленні.

Таке рішення було прийнято після перегляду чисельності деяких підрозділів, які не брали участі у бойових діях. Цих військових було направлено до бойових частин. Генштаб підкреслив, що процес зміни українських захисників буде продовжуватись і надалі.

Нагадаємо, головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський недавно заявив, що вдалося запустити процес зміни частин і підрозділів, які довгий час виконують бойові завдання на передовій. За його словами, це позитивно позначиться на морально-психологічному стані бійців.

Потужний кулак армії

Президент Володимир Зеленський зазначив, що в українській армії є «потужний кулак» – сильні та професійні бригади, які потребують тривалих змін. Проте для цього необхіден такий самий потужний резерв. Він підкреслив, що для зміни потужної бригади потрібно підготувати таку ж, з такою самою кількістю бійців і якістю їх підготовки.

Поряд з цим, ветеран АТО, блогер, а нині заступник командира інженерно-саперної роти з морально-психологічного забезпечення групи інженерного забезпечення 67 ОМБр Андрій Козінчук заявив, що оптимальний термін зміни для військовослужбовця – 45 діб, щоб він міг відновитися. Але втілити цю можливість на практиці виходить нечасто.