Генштаб: ЗСУ атакували аеродром у Ліпецьку та радари ППО на Донеччині

Вибух на аеродромі у Ліпецьку
Вибух на аеродромі у Ліпецьку

Сили оборони України здійснили успішну операцію з ураження російського військового аеродрому та засобів протиповітряної оборони. У ніч на сьогодні було атаковано аеродром "Ліпецьк" у Ліпецькій області Росії.

Під час атаки були пошкоджені склади з керованими авіаційними бомбами та інші важливі об'єкти на території аеродрому. Свідки повідомляють про сильну пожежу та численні вибухи. Варто зазначити, що на аеродромі "Ліпецьк" знаходяться літаки Су-34, Су-35 та МіГ-31 російських повітряно-космічних сил.

Крім того, українські військові атакували зенітні ракетні дивізіони противника на тимчасово окупованій території Донецької області. Було атаковано три радари: два від комплексів С-350 та один від С-300. Підтверджено знищення одного радару ЗРК С-350, інформація щодо інших двох цілей уточнюється. Після ударів зафіксовано припинення роботи всіх трьох ворожих радарів.

У бойовій операції брали участь підрозділи ракетних військ, Сил спеціальних операцій, Служби безпеки України та Сил безпілотних систем ЗСУ. Військове командування заявляє, що спільна робота всіх складових Сил оборони по важливих цілях російських Збройних сил буде продовжена.

Читайте також