Генштаб ЗСУ: вже 99 бойових зіткнень за добу, найгарячіше на Покровському напрямку

Бойове зіткнення на Покровському напрямку
Бойове зіткнення на Покровському напрямку

Ворог продовжує наступальні дії, Україна жорстко відповідає

З початку доби російські окупанти продовжують активні наступальні дії, зосереджуючи зусилля на Покровському та Курахівському напрямках. Українські сили оборони відповідають на будь-яку активність ворога.

За даними Генштабу, відбулося 99 бойових зіткнень. Ворожа авіація обстрілювала Харківську область, випустивши 18 керованих авіабомб на райони населених пунктів.

На Харківському напрямку окупанти намагалися штурмувати позиції українського війська у районах Глибокого та Вовчанська, але зазнали втрат і відступили. На Куп'янському напрямку противник атакував позиції українських підрозділів поблизу Стельмахівки та Піщаного, а також бомбардував райони Куп'янська і Петропавлівки.

Лиманський напрямок зазнав восьми атак поблизу Невського, Макіївки та Тернів. Сіверський напрямок також був підданий атакам біля Іванодар'ївки, Спірного та Переїзного. Краматорський напрямок зазнав чотирьох штурмів поблизу Часового Яру, Дубово-Василівки, Кліщіївки та Григорівки.

Найбільше боїв відбулося на Покровському напрямку, де окупанти здійснили 36 спроб прорвати оборону українських захисників. Найактивніше воювали біля Прогресу, Новоолександрівки, Тимофіївки та Желанного. На Курахівському напрямку було зупинено 17 атак окупаційної армії.

На Времівському напрямку вдалося відбити ворожий штурм поблизу Великої Новосілки, а на Оріхівському напрямку загарбники не змогли просунутися неподалік Малої Токмачки після трьох невдаліх спроб. На Придніпровському напрямку противник не проводив активних наступальних дій, але бомбардував райони населених пунктів.

Читайте також