Герой України назвав головну проблему в підготовці мобілізованих

Герой України проблема мобілізації підготовки
Герой України проблема мобілізації підготовки

Командир бойової машини Bradley M2 Олександр Кроковець заявив, що в армії бракує людей і багато мобілізованих мають проблеми зі здоров'ям. Він відзначив, що багато з тих, хто добровільно приходить в армію, не мають уявлення про війну, а також не морально готові до бою.

Кроковець сказав, що він має екіпаж "Барбі", на який можна покластися, але не всі мобілізовані здатні на таку самовіддану боротьбу.

Командир наголосив, що для нього російські військові - це мішень, і його бажання їх убивати зростає з кожним днем. Він також згадав про свого загиблого побратима Василя Гузя, який показав велику відданість Україні під час війни.

Кроковець вважає, що проблема полягає у системі підготовки, а також в різних навчальних центрах, з яких приходять рекрути.

Командир висловив занепокоєння стосовно поповнення особового складу в армії після мобілізації, і розповів, що частина мобілізованих може перебувати ще у навчальних центрах.

Незважаючи на плани мобілізувати 200 тис. новобранців до кінця 2024 року, реалізація цих планів виглядає сумнівною через різні фактори, такі як зменшення кількості чоловіків призовного віку та опір мобілізації серед населення.

Секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко вже раніше заявляв, що мобілізаційний вік в Україні має бути з 20 років.

Читайте також