Герой України пояснив, чому пожалкував, що не загинув

Фото Героя України з інтерв'ю
Фото Героя України з інтерв'ю

Герой України розповів про свою участь у війні на Луганщині

Ілля Жеведь, розвідник-сапер бригади "Рубіж", став героєм України за свою хоробрість і відвагу в битві проти російських загарбників на Луганщині. У інтерв'ю телеканалу "Армія TV" Жеведь поділився своїм досвідом та розповів про те, як отримав поранення та чому жалкує, що не загинув.

Ця історія сталася, коли Жеведь служив у Нацгвардії і його підрозділ обороняв Рубіжне на Луганщині. Вони стояли біля Курдюмівки на Бахмутському напрямку, де їх штурмували. Під час одного з обстрілів, Жеведь був поранений.

"Я стрибнув у окоп, тут вибух, піднявся чорний пил. Хотів вилізти, але зрозумів, що не відчуваю ніг. Подумав: 'Усе, Ілюшка, ніжок у тебе немає'. А потім: 'Стоп, а як же я стою?'. Розсіюється пил, я дивлюся на праву ногу, вона ціла. Ну вогонь. Дивлюся на ліву, а там все розірвано - пальці стирчать у різні сторони. А я сперся на окоп, і так стою. Ну, думаю, в принципі нічого страшного, пальців нема – то не проблема", - розповів Ілля Жеведь.

До військового довелося відрізати пошкоджену стопу, але Жеведь швидко відновився та отримав спеціальний протез. Після процесу відновлення, він знову повернувся до виконання своїх обов'язків.

"Коли мене поранило, я навіть трохи засмутився, що не загинув. Якби загинув – там Вальгалла, хлопці-побратими чай заварили. Матеріальні питання взагалі б не цікавили. Ти вже в вищому світі, зробив уже щось класне. Знаєте, є така футболка з написом: 'Герої не вмирають, вони йдуть до раю на перегрупування'. Так і я, чекав би свого перегрупування на наступну місію. Готовий був її виконувати заради України і розвитку людства", - підкреслив Ілля Жеведь.

Ця історія Жеведя слугує великим прикладом відданості та героїзму. Президент України Володимир Зеленський також визнав цю хоробрість та підписав указ про надання героям житла.

Читайте також