Герой України розповів, якою була підготовка у Німеччині

Герой України під час підготовки в Німеччині
Герой України під час підготовки в Німеччині

Українські військові, які навчалися в Німеччині, отримали цінний досвід, який згодом буде корисним, розповів командир бойової машини Bradley M2 Олександр Кроковець у бесіді з виданням «Главком».

Під час навчання військові відпрацьовували свої навички на різних рівнях відділення, взводів, батальйонів, та проводили репетиції бою з використанням електронних систем.

«Не знаю, як було у інших, але те, що було у нас - це найвищий рівень. Спочатку відточили свої навички екіпажі. У цей же час відточила свої навички піхота. Потім спільно відділеннями, потім на рівні взводів, потім рот, потім батальйонами. Пройшли злагодження. Навіть репетиція була з нашими партнерами того, як усе буде виглядати на полі бою. Репетиція і наступу, і оборони була. Репетиція була з використанням електронних систем, які показують, скільки я використав боєкомплекту, скільки залишилося. Це вже після тренажерів. А на тренажерах ми вчилися на M3 Bradley, збивали гелікоптери, літаки. Все виходило», - розповів Кроковець.

Командира вразили майже реальні умови проведення навчання та роз'яснення перекладачів щодо устаткування в Німеччині. Також, він зазначив, що хоча вони навчалися на M3 Bradley, в Україні отримали M2 Bradley, і хотіли б мати українську версію цієї машини з певними удосконаленнями.

Кроковець також зауважив, що українські військові показали союзникам більші можливості техніки і відкрили для них нові можливості використання.

«Один їхній підполковник сказав, що 25 років працює на Bradley, але не знав, що таке можна робити з цією машиною. Просто потрібно вмикати фантазію. Певно, є протокол використання машини, які наші партнери дотримуються. А якщо вийти за нього, то відкриваються нові можливості, які ми показали. Нам сказали, що як хочете, так і використовуйте машини, учіться, це для вас», - підкреслив військовий.

Командир також додав, що українські військові набули великого досвіду у ремонті техніки прямо на полі бою.

Також він зазначив, що машини, на яких вони навчалися, пройшли операцію в Іраку «Буря в Пустелі».

Українські військові випробували влучність M2 Bradley на манекенах російських солдат.

Читайте також