Гірше за рак: Кислиця в ООН розкрив справжні наміри Росії, яка вдарила по "Охматдиту"

Російське втручання в ООН розкрите на фото
Російське втручання в ООН розкрите на фото

Український постпред в ООН: Росія намагається завдати шкоди українським дітям

Сергій Кислиця, постійний представник України при ООН, звинуватив Росію у спеціально оркестрованому знищенні українських дітей. У своєму виступі в Раді Безпеки, він заявив: "Від самого початку російської агресії одним із основних її аспектів було завдання шкоди українським дітям. Дітей, яких Росія не може викрасти й промити мізки, вона вбиває".

Кислиця також наголосив, що атака на дитячу лікарню "Охматдит" свідчить про "глибоку зневагу РФ до будь-яких мирних ініціатив". Він також заявив про критичний рівень моральної деградації керівництва Кремля, який призводить до злочинів, що підривають мирні зусилля навіть тих країн, від яких Росія залежить.

Дипломат закликав до рішучих дій, зокрема, до знищення ракет та бойових літаків Росії на їхніх базах.

На засіданні Ради Безпеки також виступив директор "Охматдиту" Володимир Жовнір, який розповів про наслідки російської агресії для медичного закладу.

Варто зазначити, що Росія, яка головує в Раді Безпеки ООН, намагалася перешкодити участі представника України у засіданні, але її претензії були спростовані.

Нагадаємо, що внаслідок ракетного обстрілу міст в Україні загинуло 42 людини, серед яких четверо дітей, а 190 отримали поранення. Лікарня "Охматдит" також постраждала від нападу.

Читайте також