Глава Часового Яру Сергій Чаус розповів, куди евакуюють мешканців міста

Евакуація жителів з Часового Яру здійснюється до різних міст, таких як Покровськ, Краматорськ чи інші навколишні населені пункти. Саме це повідомив Сергій Чаус, очільник міської військової адміністрації, у своєму інтерв'ю для журналу "Главком".

За словами Сергія Чауса, процес евакуації проходить двома способами. Перший – евакуація до Покровська, де люди можуть безпосередньо сісти на поїзд. Другий варіант – евакуація до найближчих міст, таких як Краматорськ, Дружківка чи Костянтинівка, до притулку (шелтеру), де люди можуть відпочити та працювати з документами.

Сергій Чаус також зазначив, що в області існує державна програма для евакуйованих осіб, які зазвичай їдуть до рідних. Проїзд для евакуйованих безкоштовний, сама евакуація також безкоштовна. Якщо людина не має можливості поїхати до знайомих, то адміністрація знаходить безкоштовне помешкання.

Очільник міської адміністрації зазначив, що процес евакуації відбувається повільними темпами. Іноді волонтери запланованої евакуації не відрізняються. Це дуже складно для тих, хто допомагає. Щодня евакуюється одна-дві людини.

Сергій Чаус також прокоментував твердження про зміну ворожої тактики, яка зараз актуальна. Він наголошує, що росіяни продовжують знищувати українців та українські міста і нічого не змінили в своїй тактиці.

Окупаційні війська планують захопити Часовий Яр на Донеччині, що може призвести до контролю над Костянтинівкою, Дружківкою та Краматорськом і створення передової для подальшої окупації. Російські війська активно використовують авіацію та іншу техніку для проведення бойових дій.

Читайте також:

  • Жорсткі бої за Часів Яр: хто зараз тримає місто
  • Ворог активізувався на Бахмутському напрямку – Генштаб
  • Глава Часового Яру Сергій Чаус: Тактика ворога – стирання з лиця землі. Так, як це було з Бахмутом і Авдіївкою