Глава ЦРУ назвав втрати російської армії в Україні

За словами директора ЦРУ Вільяма Бернса, російська армія зазнала великих втрат – близько 315 тисяч вбитих та поранених. Крім того, понад дві третини танкових резервів Росії було знищено. Такі дані він опублікував у статті для журналу Foreign Relations.

Бернс назвав війну Путіна провалом, оскільки його початкова мета – захоплення Києва та підкорення України – виявилася безглуздою та нереалістичною. Російська армія зазнала значних втрат, а сама стратегічна програма військової модернізації була зведена нанівець.

Його початкова мета – захопити Київ і підпорядкувати Україну – виявилася дурною та ілюзорною. Його армія зазнала величезної шкоди. Щонайменше 315 тис. російських солдатів були вбиті або поранені, дві третини довоєнних танкових запасів Росії були знищені, а хвалена десятирічна програма військової модернізації було зведено нанівець.

Зазначається, що Путін намагається відновити військову продукцію Росії за рахунок Китаю, Ірану та Північної Кореї. Також він сподівається на виснаження України та її західних прихильників.

Бернс також підкреслив важливість підтримки США для України. Йому здається, що західна допомога має велике значення для успіху України. Він зазначив, що це вигідно для США і приносить значну геополітичну користь, а також прибуток для американської промисловості.

При менш ніж п'яти відсотках оборонного бюджету США – це відносно скромні інвестиції, які приносять значну геополітичну вигоду Сполученим Штатам і помітні прибутки для американської промисловості

Зазначимо, що вже зараз війна проти України виявилася невдалою для Росії, оскільки початкові цілі не вдалось досягти, а втрати сильно позначилися на її армії та танкових забезпеченнях.