Глава Пентагону: Майбутнє Європи, НАТО та безпека Америки залежать від України

Голова Пентагону і майбутнє Європи
Голова Пентагону і майбутнє Європи

США нададуть Україні новий пакет військової допомоги

Міністр оборони США Ллойд Остін здійснив неанонсований візит до Києва, де оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на суму 400 мільйонів доларів.

Під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським Остін підкреслив важливість підтримки України для майбутнього Європи, НАТО та безпеки Америки.

"Результати боротьби України за її волю визначать траєкторію глобальної безпеки. Майбутнє Європи зараз поставлене на карту. Сили НАТО також поставлені на карту. І безпека Америки — на кону", – заявив очільник Пентагону.

Новий пакет допомоги включає боєприпаси для ракетних систем HIMARS, артилерійські та мінометні снаряди, протитанкові ракети TOW і комплекси Javelin, бронетранспортери М113, засоби зв'язку та інше обладнання.

Остін наголосив на готовності США продовжувати підтримку України відповідно до двосторонньої угоди, підписаної Зеленським і Байденом. Він також зазначив, що світ стоїть перед вибором: продовжувати протистояти агресії Путіна або дозволити йому діяти безкарно, що може призвести до "набагато кривавішого і небезпечнішого світу".

Раніше Зеленський розповів, про що домовився з головою Пентагону Остіном.

Читайте також