Голодувати та копали могили. Стало відомо, який наразі стан дітей з реабілітаційного центру на Львівщині

Діти з реабілітаційного центру на Львівщині
Діти з реабілітаційного центру на Львівщині

У дитячому навчально-реабілітаційному центрі у Львівській області зафіксували педагогічну занедбаність дітей, а навіть після того, як були виявлені порушення, вихованці продовжують скаржитись на якість харчування. Про це повідомив омбудсмен Дмитро Лубінець.

«Після виявлення порушень у закладі, діти продовжують скаржитись на якість харчування, те, що їм не вистачає їжі. Також один із вихованців закладу зазначив, що він підпрацьовує у сфері ритуальних послуг, а саме копає могили, підготовлює тіла померлих до поховання, відспівує їх, що в такому віці може спричинити важкі психологічні наслідки та свідчить про ознаки експлуатації дитячої праці», – йдеться у заяві.

Дмитро Лубінець розповів, що у реабілітаційному центрі на Львівщині діти страждали від знущань. Цей центр приймає найвразливіші категорії дітей-сиріт, таких, які не мають батьківського піклування, тих, хто перебуває у важких життєвих обставинах, а також дітей з особливими освітніми потребами.

Пізніше Максим Козицький, голова обласної військової адміністрації, заявив, що під час проведення перевірки керівник навчально-реабілітаційного закладу в Львівській області був відсторонений від роботи через звинувачення з боку вихованців щодо його насильницької поведінки.

Читайте також