Голова МЗС Німеччини під час візиту до Миколаєва змушена була тікати від російського дрона

Міністерка закордонних справ Німеччини перервала візит на Миколаївщину через безпілотника

У неділю, 25 лютого, міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок була змушена перервати свій візит на Миколаївщину через появу російського безпілотника поруч з її кортежем. За повідомленням репортера AFP, попередження про безпілотник надійшло, коли Бербок мала відвідати водоочисні споруди, побудовані за підтримки Німеччини неподалік від лінії фронту.

Броньований кортеж очільниці МЗС Німеччини був переслідований безпілотником протягом деякого часу, але згодом безпілотник розвернувся. Однак, з міркувань безпеки подальшу поїздку було скасовано.

Такі польоти розвідувальних безпілотників зазвичай супроводжуються прямим авіаударом російської окупаційної армії.

У Миколаївщині було оголошено повітряну тривогу і закликано негайно шукати безпечне укриття. Кортеж міністерки та її делегації продовжував рухатися на великій швидкості, оскільки це було вважалося «найбезпечнішим варіантом», взагалі в такій ситуації.

«Візит до водопровідної станції довелося передчасно скасувати з міркувань безпеки», - заявили в МЗС Німеччини виданню Bild.

24 лютого, у другу річницю повномасштабного вторгнення РФ в Україну, міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок здійснила неоголошений візит до Одеси.