Головування Угорщини в ЄС: що чекати від Орбана

Угорщина створить паузу в процесі євроінтеграції України

Під час головування Угорщини в Раді ЄС буде відбуватися пауза на пів року стосовно питання євроінтеграції України. Про це заявив голова Центру аналізу та стратегії Ігор Чаленко. Він зазначив, що українська держава спробує робити все можливе та працювати з Європейською комісією. Однак, він підкреслив, що немає очікувань на те, що Угорщина дасть "зелене світло".

Чаленко зазначив, що визначення рамок діалогу з Європейським Союзом та переговори щодо майбутнього членства України заплановані на другу половину червня, коли закінчиться головування Бельгії. Крім того, вибори в США також матимуть вплив на цей процес.

Чаленко також зазначив, що Угорщина матиме можливість посилено пропагувати свою позицію щодо зменшення підтримки України та створення умов для переговорів з Росією. Він попередив, що угорські тези будуть посилено використовуватися, зокрема, на тему військовополонених та гуманітарних питань. Таким чином, Угорщина буде намагатися поставити Україну в невигідне положення.

Чаленко також припустив, що Віктор Орбан спробує використовувати результати виборів до Європарламенту, щоб збільшити відсоток правих сил.