Держдеп США запроваджує нові санкції проти доньок Путіна та великих російських банків

Сполучені Штати Америки вживають додаткових заходів щодо посилення економічного тиску на РФ та особисто Путіна після жахливих фотознімків з українського міста Бучі.

6 березня було оголошено про нові санкції проти російських фінансових установ, а також деяких осіб, зокрема й дорослих доньок Путіна, а також дружини та доньки міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова.

«Наразі ми різко посилюємо фінансовий шок, вводячи повні блокувальні санкції проти найбільшої російської фінансової установи, Сбербанку, та його найбільшого приватного банку Альфа-Банку», – зазначив офіційний представник адміністрації Джозефа Байдена.

Сбербанк Росії утримує майже одну третину всіх активів російського банківського сектору. Тепер США повністю заблокували понад дві третини російського банківського сектору.

Окрім цього, спільно з G7 та ЄС, США оголосили про заборону на нові інвестиції у РФ.

Адміністрація також вводить санкції проти групи російської еліти та членів їх сімей, зокрема дорослих дочок Путіна – Марії Путіної та Катерини Тихонової. Опинилися під санкціями й дружина із донькою міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова.

Також американці не забули про членів Ради безпеки РФ, колишнього президента РФ Дмитра Медведєва і прем’єр-міністра Михайла Мішустіна.