Готель «Козацький» Міноборони відправляють на приватизацію

Готель "Козацький" передали в управління Фонду держмайна

Готель "Козацький" Міноборони передали в управління Фонду державного майна з метою його приватизації. Про це повідомили в розпорядженні Кабінету міністрів України.

Передати єдиний майновий комплекс державного підприємства "Готель "Козацький" Міністерства оборони України (код згідно з ЄДРПОУ 14303572) із сфери управління Міністерства оборони до сфери управління Фонду державного майна у зв'язку з прийняттям рішення про його приватизацію", - йдеться в документі.

Не зважаючи на привабливе розташування, готель працює зі значними збитками. За період з 2016 по 2019 роки готель накопичив борг близько мільйона гривень, а у 2020 році його заборгованість сягнула 10,3 млн грн. Основні причини цього - скорочення діяльності та арешт рахунків готелю.

Аудит діяльності готелю за період з 2014 по 2018 роки показав, що він не отримав доходів на суму 9,7 млн грн і зазнав втрат на 26,6 млн грн. У 2021 році готель "Козацький" отримав менш ніж один мільйон гривень чистого прибутку, а в 2022 році став збитковим на понад 8 млн грн.

У 2019 році НАБУ розпочало кримінальне провадження за фактами зловживання службовим становищем керівників готелю, які незаконно перекладали гроші за проживання в готелі на свої особисті рахунки.

Також варто згадати, що київський готель "Україна" зможуть продати наприкінці цього літа. Голова Фонду державного майна України Віталій Коваль заявив, що аукціон планують провести в третьому кварталі цього року.

Додамо, що Фонд державного майна в Одеській області вже продав морський торговельний порт "Усть-Дунайськ" за 201 млн грн, ціна на який під час торгів зросла майже в чотири рази.