Грета Тунберг постала перед британським судом

У Великій Британії шведська активістка з клімату Грета Тунберг з'явилася перед судом 1 лютого за відмову покинути акцію протесту. Учасники акції заблокували вхід на конференцію представників нафтогазової галузі, яка відбулася в минулому році у Лондоні. Про це повідомила газета Times.

Грета Тунберг була однією з більше двох десятків протестувальників, яких затримали в жовтні минулого року, коли вони блокували вхід до готелю під час конференції, в рамках якої були присутні топменеджери з нафтової галузі.

Грету Тунберг та чотирьох інших активістів звинувачують у порушенні місцевого закону про порядок. Вони не дотримувалися прохання поліції покинути місце протесту. Усі п'ятеро відмовилися визнати себе винними.

Правоохоронці стверджують, що екоактивістка була біля головного входу готелю, коли їй було оголошено про затримання, якщо вона не послухає. Вона заявила, що залишиться. Якщо протестувальникам буде доведено вину, їм загрожує штраф до $3170.

Біля будівлі суду протестувальники тримали плакати з написами: "Змусьте забруднювачів платити" і "Кліматичний протест - це не злочин".

Нагадаємо, Міністерство освіти Ізраїлю вирішило вилучити зі шкільних підручників згадку про Грету Тунберг після того, як вона підтримала Палестину та Сектор Гази.

До речі, активістка також показала середній палець депутатам Європарламенту.

Раніше Грета Тунберг приєдналася до акції, організованої українцями під офісом ООН у Бонні на заході Німеччини, де вони вимагали покарання Росії за екоцид в Херсонщині, зокрема підрив Каховської ГЕС.