Громада на Донеччині похапцем запасається «зубами дракона» і колючим дротом

Громада на Донеччині нарощує запаси «зубами дракона» і колючим дротом
Громада на Донеччині нарощує запаси «зубами дракона» і колючим дротом

Виконавчий комітет Добропільської міської ради Донецької області оголосив тендери на закупівлю оборонних загороджень на суму 51 млн грн. Замовник планує придбати 17 тисяч пірамід загороджувальних, більш відомих як "зуби дракона", для перешкоджання швидкому просуванню ворожої військової техніки. Замовлені вироби мають бути висотою 810 мм і стійкими до екстремальних температур та вологості. Крім того, планується закупити різні вироби з дроту, включаючи металеву сітку, металевий трос, колючий дріт типу "Єгоза" і огорожу з дротяної сітки, а також будівельні скоби.

Аукціон для визначення найкращої пропозиції відбудеться 2 вересня. Також варто відзначити, що у травні-липні 2024 року Гродівська селищна військова адміністрація Покровського району Донецької області підписала два договори на поставку 17 тисяч пірамід загороджувальних. За даними Генштабу ЗСУ, ситуація в районі залишається напруженою, оскільки ворог концентрує основні наступальні зусилля.

Зведення фортифікацій у прифронтовій області

Голова Донецької ОДА Вадим Філашкін заявив, що вже збудовано більше 600 опорних пунктів у прифронтовій області. Загалом, на фортифікації було витрачено 2,6 млрд грн з обласного та місцевих бюджетів. Він також запевнив, що "зуби дракона" встановлюються одразу після поставок і не лежать на складах.

Читайте також