Гроші в обмін на переїзд. Лондон робить нову пропозицію мігрантам

Велика Британія заплатить шукачам притулку за переїзд до Руанди

Велика Британія планує запропонувати громадянам, яким відмовлено у статусі біженця, альтернативу депортації до Руанди. За це їм буде видана фінансова допомога у розмірі 3000 фунтів стерлінгів. Про це повідомляє Al Jazeera.

За новим планом, людям буде дозволено обрати між поверненням на батьківщину або переїздом до Руанди. Такий підхід розглядається як гуманна альтернатива депортації. Уряд Великої Британії вважає, що така ініціатива може сподобатися вихідцям з Афганістану та Ірану, яких наразі перебуває декілька десятків тисяч у країні.

Ми розглядаємо можливість добровільного переселення тих, хто не має права перебувати тут, до Руанди. - заява міністерства внутрішніх справ.

Окрім того, новий план не пов'язаний з проектом про висилку біженців до Руанди, але є розширенням існуючої політики фінансової допомоги для повернення на батьківщину. За минулий рік Велика Британія депортувала 6,4 тисячі незаконних мігрантів, а близько 15 тисяч осіб самостійно повернулися додому після відмови у статусі біженця.

Варто зазначити, що рішення про висилку біженців до Руанди підтримали більшість законодавців у Великій Британії. Прем'єр-міністр Ріші Сунак зазнав критики через це рішення і підтримка його уряду серед громадян знизилася. Також, не менше 15 тисяч українських біженців у Великій Британії залишилися без житла після припинення відносин з родинами-спонсорами.