Група Єрмака-Макфола презентувала новий План дій для економічного тиску на РФ

Група Єрмака-Макфола презентувала новий План дій для економічного тиску на РФ

Міжнародна робоча група презентувала новий План дій для посилення санкційного тиску на Росію

Міжнародна робоча група з санкцій проти Росії, яку очолюють Андрій Єрмак і Майкл Макфол, представила новий План дій - Action Plan 3.0. Цей документ має на меті підірвати економічний та військовий потенціал Росії для припинення її агресії в Україні.

Запропоновані заходи з санкцій є відповіддю на російську агресію. Виконання та посилення санкцій є ключовим для їх успіху. План дій 3.0 є амбітним, але досяжним, і його ціль - обмежити фінансування російських військових дій в Україні.

Очікується, що пакет обмежень зменшить експортні доходи Росії на 70-80 млрд доларів щороку та послабить її економіку та валюту. Віримо, що заходи щодо санкцій забезпечать підтримку України та захист її територіальної цілісності та суверенітету.

"Запропоновані в новому Плані дій санкції змусять Росію платити вищу ціну за вторгнення в нашу державу і підтримуватимуть демократичну Україну", - зазначив Владислав Власюк.

Серед запропонованих заходів - конфіскація активів Центробанку РФ для підтримки України, посилення контролю за ціною на нафту та боротьба з тіньовим флотом танкерів.

Експерти пропонують ембарго на уран, алюміній і сталь, а також контроль на експорт критично важливих технологій Росії. Також пропонується додати більше осіб та організацій до санкційного списку.

Документ також звертає увагу на визнання Росії спонсором тероризму та посилення контролю над чинними санкціями.