Грузія заявила, що затримала вантаж вибухівки, який прямував з Одеси до Воронежу

Затримано 14 кг вибухівки, яка прямувала з Одеси до Вороніжа

У Грузії затримано 14 кг вибухівки, яка містила пластичну вибухівку С-4 військового призначення. Це стало відомо з повідомлення грузинської Служби держбезпеки. Під час обшуку виявлено два акумулятори для електромобіля, в кожному з яких було закладено по шість вибухових пристроїв.

Вибухові пристрої були виготовлені «спеціалістом високого рівня» і мали широкий радіус ураження. За словами грузинських експертів, вони могли призвести до значних збитків і жертв. Пристрої були привезені з Одеси через країни Болгарія, Румунія та Туреччина, і потрапили до Грузії 19 січня. Планувалося їх вивезти до Вороніжу через російсько-грузинський кордон.

За матеріалами справи, організатором цього процесу став громадянин України, кандидат у депутати Київського округу місцевої Ради Одеської області у 2020 році від партії «Слуга народу» Андрій Шарашидзе. Зараз триває розслідування, і поліція підозрює ще сім осіб із Грузії, три особи із України та дві особи із Вірменії.

Служба держбезпеки Грузії також припускає, що використання території країни та привласнення громадян для ввезення вибухівки можуть створити думку про співучасть Грузії у терористичних актах.

Очікується вибачення від Зеленського та євродепутатів

За останнім звітом комітету Ради Європи щодо Міхеїла Саакашвілі, грузинська влада неправдиво звинуватила експрезидента. Це стало причиною того, що Грузія очікує вибачень від Володимира Зеленського, Майї Санду та євродепутатів.